Promo banner

Kontakt oss 1-800-567-0404

  • Save Thousands on a Sawmill package this Spring! + Free Shipping
  • Mills sendes inn så snart som 2 dager

African Big-Game Hunter, Safari Guide og Outdorsman, Ron Crous, Salvages og forvandler uvurderlige afrikanske løvtre med Norwood-sagbruket.

Av Ron Crous

African big-game hunter, safari guide and outdoorsman, Ron Crous, salvages and transforms priceless African hardwoods with his Norwood sawmill.

En enkelt person, i et enkelt øyeblikk, kan endre løpet av livet ditt. Forløpet av min livs reise ble satt da jeg på min niende bursdag hørte på en mann snakke om afrikansk naturvern - han var seniorvernsjef fra Cape Point Nature Reserve, på sørspissen av Afrika. Fra det øyeblikket og fremover visste jeg at utendørs var der jeg ville tilbringe livet mitt.

Arbeidskarrieren min startet med dyrelivsledelse, anti-krypskyting og spillfangst, og i løpet av de siste 30 årene har jeg vært heldig å jobbe og jakte i noen av de vakreste områdene Botswana, Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika. De siste tolv av disse årene har jeg først og fremst fokusert på å veilede Dangerous Game Hunt Safaris.

Forløpet av min livs reise ble satt da jeg på min niende bursdag hørte på en mann snakke om afrikansk naturvern ... Fra det øyeblikket fremover visste jeg at utendørs var der jeg ville tilbringe livet mitt.

Men gjennom, har trærne vært det som definerte ekte villmarkens skjønnhet i mitt sinn. Alltid i ærefrykt for hvor gamle, store, høye eller majestetiske de var, plantet jeg trær uansett hvor jeg kunne (og noen ganger der jeg ikke kunne!). Nørt av natur og om naturen, jeg ønsket å se dem vokse - for å se utviklingen deres år etter år har alltid gitt meg stor tilfredshet.

Jeg begynte å kutte falne trær i planker for å se hvordan de så ut; Jeg ble overrasket over skjønnheten låst i hver tømmerstokk. Å høste en bestemt tømmerstokk tok meg tre år-jeg hadde funnet en massiv 20-fots (6m) tømmerstokk som ble vasket opp på stranden hvor vi har ferien på Det indiske hav. I løpet av tre ferier på rad klarte jeg å frese hele saken i planker ... ved å bruke bare motorsagen! Det var ganske en saga ... men jeg fikk dem hjem.

Med den nylige nedleggelsen av pokaljakt i Botswana, ble jeg tvunget til å se etter alternative måter å sørge for familien min og denne "dumme" ideen om å klippe planker for videresalg som fortsatte å dukke opp. Selv om det pleide å være 2 eller 3 sagbruk for rundt tretti år siden, er det foreløpig ingen sagbruksindustri i Botswana. Mangelen på en sagbruksindustri skyldes hovedsakelig to grunner: regjeringen som forbyr trehøsting og elefantskader (Botswana vrimler av en overpopulasjon av elefanter som i stort antall gir ødeleggelser på skogen). Dette etterlater egentlig bare falt tømmer og skjevt tømmer, som begge er uegnet for saging av storstilt saging.

Men hva et stort sagbrukende selskap ville overse, ser jeg på som reelt potensiale. Mens de kan være forkrøplet og skjevt, er tømmeret svært verdifullt afrikansk løvtre, verdsatt for sine rike farger og korn.

Min største bekymring var å velge en maskin som ville være opp til jobben - disse afrikanske artene er noen av de vanskeligste skogene på planeten, og hva er mer, de er stort sett lenge døde og veldig tørre.

Etter betydelig forskning på hvordan jeg best kunne maksimere potensialet til det lokale falne og døde tømmeret, bestemte jeg meg for et Norwood -trelastkamerat LM29 -band sagbruk. Min største bekymring var å velge en maskin som ville være opp til jobben - disse afrikanske artene er noen av de vanskeligste skogene på planeten, og hva er mer, de er stort sett lenge døde og veldig tørre. Leadwood (Combretum Imberbe), Knobthorn (Acacia nigrescens) og Mopane (Colophospermum Mopane), for å nevne noen få, er alle i nærheten av 70 - 77 pund/kubikkfot (1120 - 1230 kg/m3).

Jeg tok steget og la ordren til Norwood samtidig som jeg godtok en kommisjon for å bygge en 10 'x 4' (3m x 1,2 m) live-kant Leadwood-bord. Wow, jeg hoppet inn i den dype enden! Men så lenge Norwood kunne "" kutte det "", var jeg villig til å prøve.

Jeg visste om en massiv gammel tømmerstokk som ble kuttet ned for noen år siden av Botswana -telekommunikasjon - jeg hadde alltid misunnen hvem som kunne klare å gjøre noe med den loggen; Det var stort! Ute gikk jeg med en alvorlig kraftig trailer som vi pleide å bruke for å fjerne og transportere elefantkadaver. Ved hjelp av kjedeblokker, og litt alvorlig svette, klarte vi å få dyret lastet! Å få det inn på bruket var også full av problemer som tømmerstokken, som en hvilken som helst form bortsett fra runde, hadde en tendens til å gjøre stort sett som den ønsket. Så som når jeg var ute på Safari, ba jeg min pålitelige landcruiser om å legge til litt mild overtalelse. Og, voila! ... på hun rullet. Min nydelige nye Norwood gjorde jobben smart, og snart var jeg i å faktisk lage bordet.

[Norwood] er ikke bare et leketøy, men et verktøy som kan kutte selv det hardeste treverket på jorden!

Jeg må takke Dale -familien og hele Norwood -teamet for å få et sagbruk av denne kvaliteten der ute for slike som mennesker som meg selv som vil spille - selv om det ikke bare er et leketøy, men et verktøy som kan kutte til og med Det vanskeligste treverket på jorden!