Promo banner

Kontakt oss 1-800-567-0404

  • Save Thousands on a Sawmill package this Spring! + Free Shipping
  • Mills sendes inn så snart som 2 dager

Stor-dimensjon sag i Canadas nord

Phil Andree satte opp hjemstedet nær Edmonton, Alberta, Canada. Han er typisk for de tøffe, uavhengige innbyggerne i området. "Vi er omtrent 8 timer sør for polarsirkelen, forklarte han, og det er ikke mye mellom her og Nordpolen."

Big-Dimension Sawing in Canada’s North

“Det er her menn er menn og kvinner er ... vel ... knapp. Hvem i deres rette sinn ville bestemme seg for å slå seg til ro og bygge en gård? Det er brutalt her-minus 50 grader (-58 av) i februar. ”

Phil driver en gradersoperatør i oljefeltene om dagen, og driver en Norwood Lumberman MN26 sagbrukskvelder og helger - ofte av elektriske lys - for å strekke ut de korte vinterdagene. "Jeg er oppe klokken 05.00, kommer hjem rundt klokken 05.00 om kvelden, har kveldsmat, går deretter ut i busken og kuttet trelast i en time eller to," forklarte han. Kvelden jeg ringte Phil, hadde han nettopp kommet inn etter en slik kveld med sagmiller i -20oC (-4of) vær. "Ja, det er her menn er menn og kvinner ... vel ... knappe," lo han, "hvem i deres rette sinn ville bestemme seg for å slå seg til ro og bygge en gård? Det er brutalt her-minus 50 grader (-58 av) i februar. ”

"Alt er trelast og olje i disse delene," sier Phil. Mange sagbruk kuttet riggmatter for tungt utstyr. De er 2x12s, 3 lag tykke, ti meter brede, med førti meter lange. ”Vi lager motorveier gjennom busken ut av trelast, slik at vi kan kjøre tungt utstyr og traktorhengerne tilbake der. Tusenvis av disse putene blir flyttet hver dag. ” Å kutte trelast for disse "strandpromenadene" holder tømmerhogger og sayere opptatt. Men Phil hadde andre planer for Norwood -sagbruket.

Saging i frysetemperaturer

"Da jeg flyttet til Alberta, regnet jeg med at jeg trengte et sagbruk for trelasten for å bygge et verksted og låve for en lammesving," forklarte Phil. ”Jeg begynte med ideen om å bygge en mølle selv, men bestemte meg for å spare tid og kjøpe en. Jeg så på Norwood Mills, ”fortsatte han,“ Jeg ble imponert over bruket, og det var rimelig. ”

Å sette sammen et sagbruk i underfrysende temperaturer viste seg å være en utfordring, og Phil sier at han og kona, Cindy, måtte ta hyppige pauser for å varme opp. "Jeg fikk min kone til å lese instruksjonene da jeg la den sammen, så jeg ikke ville skru opp," husket han. "Det var sannsynligvis -20 (-4of) eller så da vi samlet det, men alt gikk sammen." Når han ser tilbake, sier Phil at han skulle ønske at han hadde kjøpt Norwoods større HD36 hydrauliske sagbruk. "Noen av loggene mine skyver virkelig grensene for MN26," sa han.

Phil bemerker at Briggs & Stratton -motoren står godt opp for det robuste miljøet. "Uansett hvor kaldt det er, trekker jeg bare choken på, gir den et trekk eller to, og det starter opp hver gang," sa han. "Med elektrisk start blir gutta bortskjemte," lo han. Med bruket på plass, var Phils neste oppgave å samle en tilførsel av tømmerstokker til låven hans.

Gratis logger! Salving Spruce for stor for de mekaniske høstere

"Vi har utmerket gran i disse delene," forklarte Phil. "Mange av dem er mer enn 100 fot høye, og over 30 tommer i diameter ved basen." Loggere bruker mekaniske høstere som kutter trærne, striper av grenene og setter dem til seksten fot. “Loggene som er for store for de lokale fabrikkene, gir meg. Gratis trelast! ”

Med jobben sin som graderoperatør, sier Phil at han vet hvor det gode tømmeret er, og hans ti tonns trailer utstyrt med en gripelaster gjør kort arbeid med å berge de store tømmerstokkene. "Det tar meg omtrent en time å komme ut til busken, en halv time å laste opp, deretter en time hjemme," sier han.

Stordimensjon fresing

"Hele trelasten min er 16 fot langt, mellom 25 og 30 tommer diameter, slik den kommer ut av bushen," sa Phil, "min skrens-Steer vil knapt plukke noe av det." Phil sier at han har funnet fresing å ha en læringskurve. "Jeg har truffet loggstoppene, men du tar bare på deg et nytt blad og bort du går. Alt jeg brøt, gjorde jeg det ved å presse det for hardt, ”la han til.

Phil sier at et skarpt blad og en god strøm av vann/frostvæske er nøklene til å kutte frosne tømmerstokker. På spørsmål om hvor kaldt det må være før han vil holde seg inne, svarte han ganske enkelt: "Det er ikke noe som heter for kaldt. Det er for mye arbeid å bli gjort. Du bare mann opp og gjør det. Jeg driver sagbruket, og Cindy fortsetter å bringe meg ut kaffe. ” Cindy tok også mange bilder og videoer, og bildene med denne artikkelen er til hennes ære.

"Det er ikke noe som heter for kaldt. Det er for mye arbeid å bli gjort. Du bare mann opp og gjør det. Jeg driver sagbruket, og Cindy fortsetter å bringe meg ut kaffe. ” Cindy tok også mange bilder og videoer, og bildene med denne artikkelen er til hennes ære. "Det er ikke noe som heter for kaldt. Det er for mye arbeid å bli gjort. Du bare mann opp og gjør det. ”

Ironien med å bruke den mindre MN26 sagbruket med en 13 hestekrefter motor for å kutte tømmerstokker for stor for de mye større kommersielle fabrikkene går ikke tapt på Phil, og han bruker evnen til møllen til god fordel. "Mange ganger måtte jeg kutte litt av meg dit jeg kunne få den gjennom halsen og skjære rett til kanten av bladets guider", sa han, "Jeg bruker mye netter på å kutte, men jeg får mye av glede som freser all min egen trelast. ”

Mens han av og til har hjelp på bruket, lar ikke Phil noen andre faktisk kjøre det. Foruten Cindy, er Phils beste hjelper utstyret. "Jeg vil bruke skid-stee og takle for å kaste en tømmerstokk på bruket og kutte den ned til 2 x 12s. Bare fortsett med det, ”sa han. Skid-styret kommer også til nytte når du losser på seksten fot 10-tommers bjelker av bruket. For å håndtere stort tømmer, "må du ha godt støtteutstyr, spesielt når du jobber selv," forklarte han.

Bygge en låve for å vare tidens prøve under tunge belastninger

"Jeg fant et bilde av låven jeg ønsket å bygge, og bort gikk jeg," husket Phil, "jeg visste at jeg ville ha tunge tømmer i låven. Bjelkene er full 10-tommers med 10-tommers. Hele trelastet mitt er sant 2 ”med 12”, så når du ser på fjøset mitt, tror du det har vært der hundre år. Det er gammel skole. Virkelig biffete. ”

Den 32 fot med 50 fots låve er uvanlig i Phils del av Alberta. "Det er ikke så mange store fjøs her," forklarte han, "folk vil heller dekke utstyret sitt enn dyrene sine." Mising av trelasten var bare en av utfordringene i prosjektet. For eksempel måtte grunnpostene settes syv meter dypt bare for å komme under frostlinjen. Å plassere stolpene og bjelkene krevde sporadisk hjelp, men skid-styret og knokkelstrålelasteren gjorde alt det tunge løftet. "Jeg kan ikke tro mengden trelast som gikk inn i låven min," utbrøt Phil, "låven som sidespor alene løp 4500 lineære føtter på 1x10s."

"Jeg vedder på at jeg har kuttet over 50 000 dollar i trelast. Jeg kunne ikke ha hatt råd til trelasten uten bruket. ”

Låven er en viktig del av Phils neste forretningsforetak med å oppdra lam til kjøtt. Mellom det frigide været og rovdyrene ("ulver størrelsen på hester"), blir sauene i fjøsåret 'runde, noe som betyr at han trenger rom for fôr, så vel som husdyrene. “Jeg lagrer høy på loftet. Jeg har 600 kvadratballer som kommer inn i morgen. Kornbukkene er også på loftet, og både høy og korn blir tyngdekraften matet ned til fôrtogene. Phil anslår at han lagrer omtrent tretti tonn høy og korn på loftet, så de "biffete" innleggene og bjelkene er der for mer enn utseende!

Selv med sin tid og utgifter, anslår Phil at Norwood MN26 sagbruket har betalt for seg selv to ganger, bare å bygge denne låven. "Jeg vedder på at jeg har kuttet over 50 000 dollar i trelast. Jeg kunne ikke ha hatt råd til trelasten uten bruket, ”sa Phil,“ hvis jeg skulle gjøre det igjen, ville jeg fått en større mølle, men jeg ville få en Norwood. De har vært veldig gode. ” Phil har flere planer for sagbruket i nær fremtid. "Jeg har fått en annen låve til å bygge når denne er ferdig," sa han, "jeg kommer nok til å selge dette sagbruket og få den større HD36 med hydraulikk."

"For halvannet år siden var det ingenting her," reflekterte han. "Nå har jeg fått et hus, en butikk på 30 x 40 og en 32 x 50 låve. Jeg har nok gutter som vil at jeg skal mølle trelast for dem til at jeg kunne gjøre dette på heltid. ”

Det er bra at sommerdagene som er nordover er 18 timer lange. Phil kommer til å trenge hvert øyeblikk!